High performing team

De sleutel tot een high perfoming team

Veel klanten die ik spreek zijn ervan overtuigd dat de sleutel tot een high performing team ligt in de juiste samenstelling van het team in termen van competenties en karakter. Hoewel dit interessant is, blijkt uit onderzoek dat het geen bijdrage levert aan de mate waarin een team een high performing team wordt.

Wat is dan wel de sleutel tot succes?

Uit Amy Edmondson’s onderzoek blijkt dat de sleutel zit in HOE de teams samenwerken en dan met name in de mate waarin binnen het team sprake is van psychologische veiligheid om jezelf te zijn, al je ideeën in te brengen en bijvoorbeeld een conflict aan te gaan of een afwijkende mening te uiten.

Psychologische veiligheid in een team

De vraag is hoe je psychologische veiligheid in een team kunt ontwikkelen. Dat begint ermee het belang van samen ontwikkelen als team centraal te zetten in het kader van het verbeteren van de dagelijkse prestaties.

  • Neem het team mee in de dagelijkse praktijk, als je werkt aan projecten en vraagstukken.
  • Gebruik praktijksituaties en reguliere overleggen om met elkaar reflecteren op hoe je samen een taak/project hebt volbracht en wat daarin goed ging en minder goed ging.
  • Blijf oprecht nieuwsgierig naar oorzaken, zonder in de valkuil te stappen de schuldvraag bij één of meerdere personen neer te leggen.

Wil je meer weten?

Uiteraard is dit slechts één eerste element om te komen tot psychologische veiligheid en tot een high performing team. Als je meer wilt weten over dit onderwerp en wat dit voor jou en je team zou kunnen betekenen, neem dan contact met me op om te sparren bij een (virtuele) kop koffie.

Vragen en/of opmerkingen?

Ik hoor graag van je!
Stuur mij een bericht via onderstaand formulier en ik neem contact met je op.