Ontgroeven

Ik lees mijn hele leven al graag boeken. Het betreft veelal literatuur, maar ik lees ook graag managementboeken. Ik heb er dan ook vele in mijn kast staan en inmiddels ook een flink aantal in de bibliotheek van mijn e-reader. Afgelopen week ben ik begonnen in een boek dat ik gekregen heb van Michel Lamtink: Ontgroeven.

Disfunctionele patronen in organisaties

Een boek van Kees Tillema over hoe we met onze acties als managers, staffunctionarissen of organisatieadviseurs in staat zijn disfunctionele patronen in organisaties af te breken. Een groef is een repetitieve, niet-functionele manier van denken en handelen. Voorbeelden hiervan zijn:
  • de “maakbaarheidsgroef” We denken de uitkomst af te dwingen met rapportages, stappenplannen en vooral planningen.
  • de “controlgroef” Een verlangen naar autonomie, vertrouwen en vakmanschap eindigt steevast in meer regels, normen, kaders en andere structuren.

Toepassing in mijn adviespraktijk

Het boek is geen spoorboekje of een receptenboek. Want ja, dan zouden we toch weer in die maakbaarheidsgroef stappen. Toch bekruipt me het gevoel dat ik wil ontdekken hoe ik dit denken kan toepassen in mijn adviespraktijk. Gelukkig staat er binnenkort een bijeenkomst gepland met Kees Tillema samen met mijn netwerk collega’s van New Blend. Ik kijk uit naar het ongetwijfeld inspirerende gesprek hierover.

Vragen en/of opmerkingen?

Ik hoor graag van je!
Stuur mij een bericht via onderstaand formulier en ik neem contact met je op.