Over 5 Spices Consulting

Lyan Wagenmans

“Mensen in organisaties vanuit de essentie laten samenwerken en zichzelf laten zien.”

Mijn passie is het helpen van mensen bij het verbeteren van hun prestatie. Dat doe ik door echt contact te maken. Ik luister en voel. Ik benoem wat ik zie en ervaar. Ik spiegel, en check of dit herkenning oplevert. Dit is de basis voor mijn ontwikkelingsgerichte aanpak.

In mijn werk ben ik betrokken, direct als dat nodig is, soms voorzichtig en vaak humorvol.

 

Mijn kernwaarden

SENSITIEF
Bewust waarnemen wat er gebeurt en dit ook inzetten.

CREATIEF
Verassen. Situaties in een ander perspectief zetten en daardoor vaste denkbeelden doorbreken.

BETROKKEN
Oprecht willen helpen. Dat voel je en dat waardeer je.

RESPECTVOL
Mensen erkennen zoals ze zijn en zelf de keuze laten maken om te ontwikkelen.

 

Ervaren adviseur, coach, trainer en projectmanager
Met ruim 20 jaar werkervaring in organisatieadvies, training en coaching help ik managers in de zorg, het onderwijs, energie en industrie om betere resultaten te behalen met hun team.
Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

5 Spices Consulting

Een unieke combinatie van smaken die je nodig hebt om de juiste blend en het juiste team samen te stellen.

ZOET
De zoete smaak staat voor het op je gemak voelen, zodanig dat je kwetsbaar durft te zijn. Aandacht voor het individu en de groep. In mijn werk staat het vertrouwen centraal, vanuit dat vertrouwen help ik mensen de stap zetten richting ontwikkeling.

ZUUR
Zuur is fris, sprankelend en geeft een soort elektrisch stroompje op je tong. Zuur brengt balans in je gerecht. Zuur staat ook voor energie brengen in een bijeenkomst of traject. Zorgen dat het loopt, en dat het blijft lopen.

BITTER
De bittere smaak verzwakt zoet en zuur. Dit heb je nodig om tot de kern te komen. Zonder bitter kom je niet verder en blijf je dingen doen die je al deed. Het gaat om verdiepen en inzicht. Het kost energie, het is het spiegelmoment, de reflectie, het leermoment. Op het moment zelf niet altijd prettig, maar nodig om de ontwikkeling verder te brengen.

ZOUT
Zout is de smaakmaker. Voor mij is dit het plezier dat ik heb in het werken met mensen. Het staat voor de humor, de lol en het plezier. En ook voor de aandacht die ik geef waardoor ik mensen uitnodig om ontwikkeling te zien als iets leuks. Iets waarin ze mogen experimenteren, mogen falen en weer opnieuw proberen.

UMAMI
Een hartige smaak. Een smaak waar je naar hunkert en de smaak die zorgt dat je meer wilt. Het staat voor de betrokkenheid die ik toon in trajecten. Het is net dat beetje meer, het maakt het af.

Wil je weten welke smaakcombinatie werkt voor jouw team? Bekijk hier hoe je met mij kan werken of neem direct contact met me op.